EN SVEJSEMASKINE, DER KAN DET HELE: ESAB REBEL™ EMP 205ic AC/DC TILBYDER  ALLE SVEJSEPROCESSER UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED YDEEVNEN

16 juli 2020

ESAB Welding & Cutting Products har introduceret Rebel™ EMP 205ic AC/DC, verdens første ægte allround, transportable, inverterbaserede svejsemaskine. Rebel EMP 205ic AC/DC giver brugerne mulighed for at TIG-svejse med AC- og DC-output, bruge højfrekvens (HF) til TIG-lysbuetænding uden kontakt, MIG-svejsning med massiv tråd (stål, rustfrit eller aluminium), rørtrådssvejsning med gasbeskyttede og selvbeskyttende tråde, samt elektrodesvejsning.

Da vi designede denne enhed, tilføjede ESAB AC TIG-funktioner samtidig med, at alle de fordele, brugerne forventer fra de multifunktionelle Rebel-svejsemaskiner, blev bibeholdt. Disse omfatter sMIG-teknologi (“smart MIG”), fleksibel indgangsspænding, en kompakt størrelse, transportabel (enheden vejer 25,5 kg), løftepunkter i fem greb, betjeningspanel med TFT-/LCD-farveskærm og et robust stålkabinet. ESAB tilføjede en dobbelt magnetventil, for at operatørerne kan bruge flere gasflasker forbundet til maskinen samtidig; de kan nemt skifte mellem TIG- og MIG/MAG-funktioner uden at skulle fjerne brændere eller frakoble gasslanger.

Operatørerne kan svejse materialer med en tykkelse på op til 6 mm i en enkelt streng og drage fordel af den fremragende lysbuestabilitet over hele indstillingsintervallet. Maskinen har et maksimalt output på 235 A/26 V til MIG/rørtrådssvejsning, 180 A/27,2 V til elektrodesvejsning og 205 A/18,2 V til TIG-svejsning.

”ESAB har omdefineret den multifunktionelle svejsemaskine,” siger Dane Windsor, Global Product Manager – Light Industrial Products. ”Andre mærker af multifunktionelle enheder kombinerer ikke AC TIG og MIG i den samme strømkilde, eller de ofrer egenskaberne i en eller flere processer for at opnå fordelen ved multifunktion. I alle processer leverer den enestående Rebel 205 AC/DC en førsteklasses ydeevne, der er bekvemt pakket ned i en enkelt maskine.”

Windsor gør opmærksom på, at ifølge ESABs kundeundersøgelser har brugerne peget på, at de ikke ønskede flere AC TIG-funktioner, hvis det var ensbetydende med at gå på kompromis med svejseegenskaberne.

”Brugerne bad os om at lægge TIG AC-funktioner ind i den samme Rebel-pakke, og vi leverede,” siger Windsor. Han gør også opmærksom på, at andre multifunktionelle svejsemaskiner ofrer svejseegenskaberne i en eller flere processer, især med MMA-celleluloseelektroder. ESAB opfordrer til direkte sammenligning af samtidige svejsetests og tror, at Rebel vil give svejsere på alle erfaringsniveauer en bedre oplevelse.

Indgangsspændingstolerance

Rebel 205ic AC/DC fungerer fejlfrit ved enhver indgangsspænding i hele dens område fra 90 V til 270 V. Hvis den skal tilsluttes generatorstrøm, skal der anvendes en generator med et output på mere end 7 kVA. 

”Brugerne af Rebel 205ic ønsker at kunne bevæge sig frit omkring og svejse alt,” siger Windsor. ”Multispændingsindgangsstrøm giver fleksibel placering. Rebel 205ic tilbyder en udemærket effekt på 120 V samt muligheden for at øge den til 230 V i forbindelse med svejsning af tykkere materialer, eller hvis der anvendes en større elektrodediameter.”

Windsor gør ligeledes opmærksom på, at Rebel 205ic bedre tåler svingninger i indgangsstrømmen end andre svejsemaskiner i sin klasse. Selv i situationer med ”uren strøm”, eller hvis der pludselig kommer en ekstra belastning (som f.eks. en sliber eller kompressor), kan Rebel 205ic holde et ensartet svejseoutput.

Komplet TIG-kontrol

Rebel 205ic AC/DC hjælper operatørerne med at opnå bedre resultater, da den er udstyret med de avancerede TIG-funktioner, der findes på industrienheder. På betjeningspanelets TFT-/LCD-farveskærm kan operatørerne justere:

  • Kontrol af AC-balance fra 60 til 90 % elektrode-negativ (EN). Større EN giver bedre indtrængning, mens mindre EN giver større afrensning, der fjerner aluminiumoxid.
  • AC-frekvenskontrol, der kan justeres fra 25 til 400 Hz. Højere frekvens giver smallere og mere koncentreret lysbue, som hjælper med at styre lysbuen mod roden af samlingen i en kantsømssvejsning. Gør også svejsesømmens bredde mindre og øger indtrængning og svejsehastighed.
  • Puls DC/TIG med output på mellem 0,1 og 500 Hz. Producenter af rustfrit stål og dem, der arbejder med tynde materialer eller andre varmefølsomme emner, bruger DC TIG-pulssvejsning til at kontrollere varmetilførslen, mindske profilen af svejsesømmen og øge svejsehastigheden. En langsom frekvens, som f.eks. 1 Hz, fungerer som en metronom, således at svejserne har mulighed for en god kadence til tilførsel af tilsatstråd.
  • Amplitudeudsving. Juster enten EN- eller EP-strømstyrken for at kontrollere energien i arbejdsemnet samt afrensningen. Justering af EN vil lede mere energi ind i arbejdsemnet og fjerne varme fra wolframelektroden for at skabe en mindre svejsesømsprofil, forbedre indtrængning og reducere forvarmning af tykkere materialer ved brug af en mindre wolframelektrode. En øget EP muliggør ekstra afrensning og bibeholder samtidig et vist energiniveau, der rettes ind i arbejdsemnet. 
  • Lysbuestart med HF (høj frekvens) fjerner behovet for at sætte wolframelektroden på arbejdsemnet. Brug HF TIG til opgaver for nemheds skyld eller til opgaver, der kræver kontaktløs lysbuestart. Rebel giver også mulighed for god lysbuestart uden HF ved hjælp af Lift TIG-funktionen.
  • Slope-up (oprampning af strømmen) for at forhindre for høj varmetilførsel under lysbuestart og slope-down for at reducere strømmen ved slutningen af en svejsning for at modvirke kraterrevner.

Grundlæggende og avancerede funktioner

Rebel har to tilstande, ”Basic” og ”Advanced”, som gør svejsning let for begyndere, og dem, der har mere erfaring kan finindstille parametrene. Brugeren interagerer med Rebel via en 109 mm farveskærm, der bruger den samme tyndfilm transistor (TFT) LCD-teknologi, som findes i tablet-pc’er og smartphones for at opnå den bedst mulige klarhed. Ingen anden svejsemaskine kombinerer dette niveau af enkelhed, ydeevne og kontrol.

Rebels brugerpanel omfatter en indbygget brugervejledning med grafik og tekst, der letter opsætningen af svejseprocessen, som f.eks. at tilslutte svejsebrænder og jordkabel til de korrekte terminaler, såvel som bestilling af dele. Displayet lader brugerne vælge svejsetilstand samt indstilling og kontrol af alle funktioner.

Smart MIG-fordel

Med Rebels sMIG-funktion (“smart MIG”) kan brugerne begynde MIG-svejsning ved at indstille pladetykkelse og vælge tråddiameter. Rebel vil automatisk tilpasse sig til enhver almindelig type stål, rustfrit stål, molybdenchromstål eller aluminium tilsatsmateriale/gaskombination og præstere en stabil MIG-lysbue. sMIG-tilstanden giver brugerne mulighed for at svejse tykkere eller tyndere metal ved at øge eller sænke trådfremføringshastigheden, såvel som at hæve eller udjævne svejsesømsprofilen ved at øge eller sænke spændingen. Svejserne kan også justere induktansen for at finindstille lysbuestabiliteten og kontrollere sprøjt. Når brugerne justerer et parameter, vil sMIG automatisk justere andre for at opretholde en stabil MIG-lysbue. 

Ved at bruge en særlig, indbygget algoritme, kan sMIG overvåge operatørens teknik og tilpasser hele tiden MIG-outputtet for at yde en stabil lysbue og uovertrufne, ensartede svejsninger. 

”sMIG tager ”smart” til et niveau, branchen aldrig har set før,” siger Windsor. ”Erfarne svejsere bliver hurtigere produktive, og nybegyndere lærer at frembringe kvalitetssvejsninger på kortere tid. sMIG-funktionen fjerner tvivl om svejsning med forkerte indstillinger, og brugerne kan derfor fokusere på en god pistolteknik. Rebel giver brugerne tillid til at kunne svejse overalt med en svejseklar pakkeløsning.”

For de svejsere, som foretrækker traditionel MIG og rørtrådssvejsning, gør Rebel det muligt for brugerne at forudindstille og justere trådfremføringshastighed og spænding samt at indstille starthastighed, tilpasse tilbagebrændingskontrol og programmere timere til punkt- og elektrodesvejsning. Under svejsningen skifter kontrollen til visning af strømstyrke og spænding.

Rebel EMP 205ic AC/DC

Ja, du kan få det hele. Rebel EMP 205ic AC/DC svejser alle metaller med alle processer, herunder AC og DC TIG, MMA, MIG/MAG-svejsning med massive tråde (stål, rustfrit stål eller aluminium) og rørtrådssvejsning med gasbeskyttede eller selvbeskyttende tråde.

x

x

Loading..