ESABS DUAL SHIELD® PRIME LAV-HYDROGEN RØRTRÅDE  MED LASERSVEJSEDE SØMME FOR AT BEKÆMPE FUGTABSORBERING

11 november 2019

ESABs Dual Shield® Prime familie af sømløse, lavhydrogen (H4), ikke-kobberbelagte rørtråde fremstillet med lasersvejsede sømme for at bekæmpe fugtabsorbering i hårde miljøer og levere kærvslagsejheds test på ned til -60 oC. Tests udført i overensstemmelse med AWS-standarder viser et startniveau på 2,17 ml diffunderbar hydrogen  pr. 100 g af nedsmeltet svejsemetal; efter en uges eksponering med en 90 % RH ved 30 oC viste Dual Shield Prime kun 2,35 ml diffunderbar hydrogen.

“Vi svejser sømmene med laser, så der ikke er nogen mulighed for, at de optager fugt,” siger Neil Farrow, Global Product Manager, Flux Cored Wires, ESAB. “Selv efter længere tids opbevaring og eksponering bevarer disse H4-tråde deres lave hydrogenegenskaber. Hvor procedurerne tillader det, 
kan Dual Shield Primes lave hydrogendiffusion eliminere eller reducere behovet for forvarmning.” 

Dual Shield Prime-tråde er særligt egnede til højstyrkestål og opgaver, der kræver slagstyrke ved lav temperatur, især i skibs-, offshore-, olie-/gas- og procesindustrien. Alle har ABS-godkendelse med yderligere godkendelse af det enkelte produkt, herunder BV-godkendelse til 81Ni1 H4-kvaliteter.

Operatørvenlig

Brugere på skibsværfter og entreprenørvirksomheder rapporterer, at Dual Shield Prime giver en meget blød lysbue med svejsninger, der har et meget lavt sprøjteniveau og letfjernelig slagger, hvilket er en vigtig faktor i flerstrengsopgaver. Ved svejsning i spraybue kan operatøren nemt håndtere og kontrollere smeltebadet, let styre gennemtrængning i roden, få en god overgang til grundmaterialet samt opnå en god indtrængning.

Ingen kobberbelægning

Dual Shield Prime er en ikke-kobberbelagt tråd. Det betyder, at der ikke er nogen kobberflager, som kan forurene fremføringsenheder, liner, brændere og kontaktdyser med kobberpartikler. Resultatet er en problemfri fremføring, høj processtabilitet, reduceret forbrug af sliddele og uovertrufne svejseegenskaber. Sammen med den lavere hydrogendiffusion, giver disse egenskaber sammenlagt en øget produktivitet, lavere svejseomkostninger og svejsninger af højere kvalitet.

Dual Shield Prime-produkter

ESAB tilbyder Dual Shield Prime i to forskellige sammensætninger og diametre på 1,2 – 1,6 mm:

  • Dual Shield Prime 71 LT H4. Til ulegeret stål og 490N/mm2 højstyrkestål til opgaver ved lav temperatur; bruger Ar/CO2- eller 100 % CO2-beskyttelsesgas. 
  • Dual Shield Prime 81Ni1M H4. Designet til at svejse tykke stålkomponenter og slagstyrke ned til -60 oC; bruger Ar/CO2.
Dual Shield Prime FCAW-tråde har lasersvejsede sømme. Selv efter længere tids opbevaring og eksponering bevarer disse H4-tråde deres lave hydrogenegenskaber.
ESAB DUAL SHIELD
x

x

Loading..