ESAB ROGUE KOMPAKTE MMA/LIFT TIG-INVERTERE TILBYDER BRANCHENS BEDSTE KOMBINATION AF YDEEVNE OG PRIS

16 juli 2020

ESAB Welding & Cutting Products har i dag lanceret Rogue, den nye serie af transportable og økonomiske MMA/Lift TIG-invertere med professionel lysbuepræstation og kontrol, inklusiv justerbar Hot Start og justerbar Arc Force. Disse invertere måler 343 x 153 x 264 mm og er udstyret med ESABs næste generations kontrolteknologi for at skabe en blød svejselysbue med alle slags MMA-elektroder. Lift TIG (DC TIG) funktionen giver en god lysbuestart uden brug af højfrekvens. Alle Rogue-modeller leverer en stabil TIG-lysbue ned til 10 A, hvilket giver svejserne den nødvendige kontrol til at kunne arbejde i tyndt metal eller skrøbelige komponenter.

”Rogue vil få branchen til at gentænke, hvad der forstås ved styrke, ydeevne og pris,” siger Bartosz Kutarba, Global Product Manager – Light Industry Equipment, ESAB. ”Svejsemaskiner med Rogues egenskaber koster ofte dobbelt så meget.” Brugerne omfatter entreprenører, montage og generel fremstilling, vedligeholdelse og reparation, udlejning, procesindustrien, fødevareindustrien, landbrug og hjemmeværksteder.

Rogue er udstyret med digital display, der kan aflæses i en afstand på op til 25 m, og med den valgfrie fjernbetjening kan brugerne regulere indstillingerne uden at skulle gå tilbage til maskinen. Det robuste kabinet af kunstfibre er bygget til at kunne modstå slag, og den vejrbestandige IP23S klassificering gør Rogue egnet til brug under barske opgaver.

Den indledende lancering omfatter fire Rogue ES-modeller: Rogue ES 150i (maksimalt svejseoutput 150 A), Rogue ES 180i (maksimalt svejseoutput180 A), Rogue ES 180i Pro (maksimalt svejseoutput180 A) og Rogue ES 200i Pro (maksimalt svejseoutput 200 A). Rogue ES 150i, 180i Pro og ES 200i Pro har en intermittens på 25 % ved nominelt output, mens ES 180i har et output på 170 A ved 
20 % intermittens.

Professionelle funktioner

Rogue Pro-modellerne kører på 90-270 V 1-faset indgangsspænding og giver brugerne mulighed for at arbejde på mange forskellige steder. Fleksibel automatisk kompensation af indgangsspændingen giver en stabil lysbue på tværs af hele effektområdet og gør dem perfekte til netspændingsforsyning med uren elektricitet og generatorstrøm, der ofte har udsving. 

Pro-modellerne er også udstyret med strømfaktorkontrol (PFC), så deres strømforbrug er under 15 A. Det betyder, at brugerne kan anvende en mindre sikringsstørrelse, og reducere bekymringerne for irriterende afbrydelser, når svejsningen er i fuld gang. Ved hjælp af den seneste teknologi gør PFC-kredsløbet det også muligt at svejse med forlængerkabler på op til 100 m og gør dermed den stedmæssige placering mere fleksibel. Rogue Pro-modellerne vejer 8,25 kg på grund af PFC’en, mens Rogue 150i og 180i vejer 6,8 kg.

Alle Rogue-modeller tilbyder justerbar Hot Start og Arc Force-kontrol. Hot Start øger strømmen i forhold til den indstillede værdi i nogle få millisekunder for at hjælpe med at etablere lysbuen. Den hjælper især ved basiske elektroder, som kan være ret vanskelige at tænde. Arc Force-kontrol øger strømstyrken, hvis spændingen falder under en forudindstillet grænseværdi. Det betyder, at operatørerne kan holde en kortere lysbuelængde uden fastbrænding af elektroden, hvilket er en fordel ved svejsning i snævre spalter, hjørner og vanskelige positioner.

Sammenlignet med andre svejsemaskiner, har Rogue-enhederne en højere tomgangsspænding (OCV), som også fremmer en bedre lysbuestart. Rogue ES 150i/180i har en tomgangsspænding på 63 V og Pro-modellerne har 78 V. 

Rogue leveres med skulderrem, et robust arbejdskabel (3 m) samt elektrodeholder (3 m kabel), begge med OKC-50 Dinse-tilslutninger.

ESAB ROGUE COMPACT

Den nye ESAB Rogue-serie af MMA/Lift TIG-invertere vil få branchen til at gentænke, hvad den forstår ved styrke, ydeevne og pris.

x

x

Loading..