ESAB LANCERER HØJTYDENDE MULTIFUNKTIONELLE  SVEJSESYSTEMER TIL EKSTREME OMGIVELSER

16 juli 2020

Til dem, der har behov for udvidede multifunktionelle svejseegenskaber og bærbarhed i barske industriomgivelser, har ESAB Welding & Cutting Products introduceret den inverterbaserede strømkilde Aristo® 500ix og trådfremføringssystemerne Robust Feed Pulse og Robust Feed U6. Aristo 500ix har udgange til MIG/MAG-, rørtråds-, MMA- og TIG-svejsning med en maksimal ydelse på 500 A/39 V ved 60 % intermittens og 100 % intermittens ved 400 A/39 V. Når den sættes sammen med Robust Feed Pulse eller U6, kan brugerne svejse med massiv tråd på op til 2,0 mm og rørtråd på op til 2,4 mm. Disse trådfremføringsenheder har en 50 mm Dinse-terminal på bagsiden for tilslutning af en MMA-elektrodeholder, mens Robust Feed U6 også giver mulighed for kulbuefugning fra trådfremføringsenheden.

”Mange svejsere ønsker at opnå fordelene ved MIG-pulssvejsning og udvidet trådkontrol, men de er usikre på grund af de vanskelige svejsebetingelser,” siger Arne Lagerkvist, Global Product Manager, Heavy Industry Welding Equipment, ESAB. “Aristo 500ix og Robust Feed-systemet klarer de problemer. De er testet intensivt og klar til ethvert jobsted, hvor svejserne ønsker at nå produktivitetsforbedringer på højere niveau eller hjælpe mindre erfarne svejsere med at fremstille bedre resultater.”

Hårdfør konstruktion

Med et vejrbestandigt kabinet med IP23-klassificering, giver Aristo 500ix et design, der isolerer de elektroniske dele mod støv, olie, metalspåner og andre luftbårne skadelige stoffer. Tykke, dobbeltbukkede sidepaneler i metal beskytter mod slag, og alligevel giver designet nem adgang til servicering og vedligeholdelse. De ergonomisk greb er godkendt til kranløft. Den valgfri vogn er også udstyret med løftepunkter til kran såvel som med holder til svejsebrænderen og store kabelholdere for at lette betjeningen.

Robust Feed Pulse og Robust Feed U6 er udstyret med branchens eneste IP44-klassificering til beskyttelse mod snavs, mudder, sprøjt, og selv mod kraftig regn.  Det primære strømkabel fastgøres til bagsiden af enheden med en drejelås, som eliminerer belastningen af den positive strømterminal og gasforbindelserne inde i boksen. Der er ikke nogen risiko for at skære eller trække et kabel eller en slangeforbindelse over, hvis operatøren trækker trådfremføringsenheden i mellemkablet mellem trådfremføringsenheden og strømkilden.

Robust Feed er udstyret med et indvendig varmelegme, som eliminere fugt og holder tråden tør, mens en køleventilator klarer varmen under driftsbetingelser på op til 55 oC uden behov for kølekanaler. Robust Feed tilbyder også den bedste ergonomi i sin klasse, løftepunkter godkendte til kranløft og et hjulkit (tilvalg), som enten kan sættes på bunden eller siden af enheden og giver en meget stabil og mobil løsning. Det digitale display kan drejes 90 grader og orienteres lodret eller vandret, således at operatørerne kan aflæse parametrene uden anstrengelse.

Forbedret ydeevne

Robust Feed Pulse/U6 kan bruge trådspoler på op til 300 mm, måler 595 x 250 x 430 mm og vejer 18,3 kg. Den præsicions fremstillede trådfremføring med 4-hjulstræk har 38 mm drivruller og har trådfremføringshastighed på 0,8–25,0 m/min. Designet øger præcisionen ved lavere hastigheder, har styrken til at føde rørtråde og de større hastigheder, der er nødvendige til hårde tråde af mindre diameter. Disse trådbokse tilbyder alle fordelene ved en førsteklasses trådfremføringsenhed i værkstedet til kontrol af MIG/MAG-funktioner, herunder synergisk puls, indstilling af strømstyrke, 2/4-takts triggerkontrol, krybestart, Hot Start, kraterfyldning, justerbar tilbagebrændingstid, for- og efterstrømning af gas, gasskylning og finindstilling af tråd med mere.

Kontrolfunktionerne på Robust Feed Pulse er nemme at finde, indstille og finjustere, mens Robust Feed U6 tilbyder den ultimative kombination af holdbarhed og avancerede funktioner, som f.eks. afgrænsning og lås af parametre for forbedret kontinuitet. Begge paneler har QSet™, som automatisk optimerer lysbuen til den installerede gas-/trådkombinationen og tilpasser svejseparametrene til operatørens individuelle svejsestil.

Ikoner, trykknapper og digitale display forenkler brugen og fjerner sprogbarrierer. For at begynde at pulssvejse, skal operatørerne blot vælge synergilinjen. Derefter vil systemet tilføre den optimale dynamiske lysbuekontrol for at opretholde en ensartet indtrængning og sømudseende ved automatisk at tilpasse sig variationer i lysbuelængde og trådfremføringshastighed.  Robust Feed Pulse har 93 synergilinjer og Robust Feed U6 har 92 synergilinjer til håndtering af et bredt udvalg af stål, aluminium, rustfrit stål og højtlegerede massive og rørtråde.

Fordele ved MIG-pulssvejsning

MIG-pulssvejsning giver mange fordele. Afhængigt af opgaven, kan den sætte brugerne i stand til at:

  • Reducere eller eliminere svejsesprøjt og rengøring efter svejsning i stort omfang. 
  • Kontrollere svejsesømmenes udseende og profil, som er en vigtig faktor, når kunderne værdsætter pæne svejsesømme.
  • Muliggør svejsning i alle stillinger, og opretholder samtidigt en rimelig høj deponeringshastighed og bevægelseshastighed.
  • Svejsning af tyndere materialer uden gennembrænding eller deformation, bedre resultater på første streng og reduceret skrotmængde. 
  • Standardisering af en enkelt aluminiumstråd med større diameter til svejsning af en bred vifte af godstykkelser. 
  • Bedre kontrol af varmetilførsel, til at opretholde de mekaniske egenskaber og samtidigt øge hastigheden, især på rustfrit stål.
Aristo-500ix-Cool2-Robust-Feed-Pulse-Trolley_L3QT

ESAB har designet inverteren Aristo® 500ix og trådfremføringsenhederne Robust Feed Pulse/U6 til forbedret ydeevne og pålidelighed i ekstreme omgivelser. Strømkilden, fremføringsenheden og vognen giver større mobilitet, og alle er udstyret med punkter godkendte til kranløft.

x

x

Loading..