ESAB LANCERER DEN FØRSTE BÆRBARE TRÅDFREMFØRINGSENHED  MED BESKYTTELSESKLASSE IP44 FOR EKSTREM HOLDBARHED

1 december 2019

ESAB Welding & Cutting Products har i dag introduceret den bærbare trådfremføringsenhed Robust Feed Pro, som er det første produkt i sin kategori med IP44 beskyttelsesklassificering, hvilket betyder, at den er beskyttet mod vandsprøjt fra alle sider, såvel som faste genstande over 1 mm.

Den totalt indkapslede Robust Feed Pro er forsynet med en dobbeltvæg med særlige slagzoner udført i et mere fleksibelt materiale for at kunne absorbere mere slagenergi. Alle kontrolknapper, strøm- og gastilslutninger er placeret inde i kabinettet, og den er forsynet med et betjeningsdæksel, som giver nem adgang til elektronikken.

“Robust Feed Pro er den eneste fremføringsenhed på markedet, som du kan lade stå ude i kraftigt regnvejr. Den har en indvendig varmeenhed, som afviser kondensation og holder tråden tør,” siger Arne Lagerkvist, Global Product Manager, Heavy Industry Welding Equipment, ESAB Welding and Cutting Products.

Alle kabelforbindelserne er beskyttet inde i fremføringsenheden. Den er udstyret med en robust trækaflastning på forbindelseskablerne, som sikrer, at kabelforbindelserne ikke belastes.

“Du kan tabe denne fremføringsenhed og trække den igennem mudder ved kablet, uden at der sker noget. Der er ikke nogen belastning eller risiko for at skære et kabel eller en slangeforbindelse over,” siger Lagerkvist.

Robust Feed Pros ekstreme holdbarhed, bærbarhed og ydelse er specielt egnet til fremstillingsopgaver inden for industrien, som f.eks. marine og offshore, stålmontager, fremstilling af stålstrukturer, overfladehærdning og beklædning, reparation og vedligeholdelse, trykbeholdere og rørledninger.

Robust Feed Pro er kompatibel med ESAB-strømkilderne Warrior 500i, Warrior 400i og Warrior 400i MV og giver operatørerne mulighed for at regulere spændingen og trådhastigheden på fremføringsenheden. Ved outputs på 550, 500 og 400 A har den en intermittens på henholdsvis 50, 60 100 procent.

Kraftigt drivsystem

Robust Feed Pro kan bruge trådspoler på op til 300 mm, måler 595 x 250 x 430 mm og vejer 16,8 kg. Den er udstyret med et nyt tråddrivsystem af høj præcision, der har tilstrækkelig effekt til at kunne klare massive tråde på op til 2,0 mm og rørtråde på op til 2,4 mm. ESAB har reduceret størrelsen af drivstativet til 4 ruller. Det kan tage ruller på op til 38 mm og har et design, der gør udskiftning hurtig og er farvekodet for at gøre det lettere at skelne størrelserne.

Systemet byder på en bred vifte af trådhastigheder (WFS), fra 0,8 til 25,0 m/min, hvilket giver den nødvendige hastighed for massive tråde på helt ned til 0,6 mm og rørtråde på helt op til 2,4 mm.

“Vores design øger præcisionen ved lavere hastigheder, har styrken til at føde større rørtråde og de større hastigheder, der er nødvendige til hårde tråde af mindre diameter,” siger Lagerkvist. “Robust Feed Pro er virkelig en all-round enhed.”

Fronten på fremføringsenheden har skarpe, klare, store LED-displays, der kan ses i stærkt sollys, og baggrundsbelyste symboler, der gør enheden let at betjene under svagt oplyste forhold. Fronten er udstyret med kontrolknapper til spændingsregulering og knapper til rykvis fremføring af tråd og gasskylning. Inde i enheden findes kontroller til 2T- eller 4T-betjening, finindstilling af tråd, kraterfyldning og en flowmåler til indstilling af præcise hastigheder af beskyttelsesgas.

Robust Feed Pro er også udstyret med en afbryder til optimering af bueafslutning for massive tråde eller rørtråde. I positionen for massiv tråd vil afbryderen aktivere SCT (kortslutningsteknologi), som skærper enden af den massive MIG-tråd ved afslutningen af en svejsning. Ved at fjerne den ”kugle”, der typisk dannes på enden af tråden, er fremføringsenheden med til at optimere tråden og sikre en bedre lysbuestart. Med SCT-teknologien har operatøren heller ikke behov for at klippe tråden. I et job med mange svejsestop og -starter vil tidsbesparelserne hurtigt kunne mærkes. For at forbedre lysbuestarten ved brug af fluxkernetråd eller metalkernetråd, vil indstillingen af rørtråden give mulighed for at justere burn-back

Ergonomisk bærbarhed

Robust Feed Pro har tre komfortable greb – alle er godkendt til kranløft – og to ekstra løftepunkter, som giver kategoriens bedste bærbarhed og styrbarhed. Det lange greb på toppen gør det muligt at løfte enheden i tyngdepunktet, hvad enten der er en spole inden i eller ej. Grebene på fronten og bagsiden gør det nemmere at manøvrere den rundt i mandehuller og snævre steder.

“Det er den eneste fremføringsenhed på markedet med tydelig mærkning af krangreb, hvilket er vigtigt til offshore- og skibsværftsopgaver, hvor genstandene ofte skal løftes i stilling,” siger Lagerkvist.

For større mobilitet har Robust Feed Pro et valgfrit hjulkit, der enten monteres på bunden eller på siden af fremføringsenheden. For at lette aflæsningen af de digitale spændings- og amperemetre (f.eks. vandret), kan kontrolpanelet roteres 90 grader ved at fjerne to skruer.

“Ved at montere hjulkittet på siden af fremføringsenheden opnår man en lav, flad profil, der er mere stabil,” siger Lagerkvist. “Ved opgaver som f.eks. fremstilling af trailere kan operatøren nemt bevæge fremføringsenheden ind under lave genstande. Uanset indstillingen vil fremføringsenhedens lave tyngdepunkt gøre det muligt at trække den forbi forhindringer og over ujævne gulve uden risiko for, at den vælter.”

ESABs nye Robust Feed Pro er den eneste bærbare trådfremføringsenhed med beskyttelsesklasse IP44. Den er udstyret med greb til kranløft, et unikt valgfrit hjulkit og et design, der er så råt, at brugerne rent faktisk kan trække den igennem mudder.

PORTABLE WIRE FEEDER
x

x

Loading..