ESAB LANCERER FABRICATOR-SERIENAF HEAVY-DUTY INVERTERBASEREDE SYSTEMER TIL MIG/MAG- OG ELEKTRODESVEJSNING

25 august 2021

Til fremstillings- og byggefirmaer, som har brug for pålidelige og effektive svejsesystemer, der kan magte hårde industrimiljøer, har ESAB Welding & Cutting Products introduceret de inverterbaserede strømkilder Fabricator EM 401i, EM 401iw og EM 501w med tilhørende trådbokse til MIG/MAG-svejsning og svejsning med pulverfyldt rørtråd. 401iw og 501iw er udstyret med en integreret vandkøler. Betjeningsfunktionerne på Fabricator optimere lysbuen til den valgte tråd- og gaskombination ved hjælp af prædefinerede indstillinger, og operatørerne kan regulere trådfremføringshastighed og spændingen uafhængigt af hinanden på trådboksen. For yderligere fleksibilitet, leveres Fabricator også med udtag for MMA-svejsning.

Disse enheder anvender inverterbaseret teknologi til at øge ydeevnen og forbedre mobiliteten med en lettere vægt, øge energieffektiviteten og tilbyde mere avancerede kontrolfunktioner for at booste svejsekvaliteten og produktiviteten – alt sammen til en meget overkommelig pris. Fabricator EM 401i og EM 401iw har et nominelt output på 400 A ved 60 % intermittens. Fabricator EM 501iw har et nominelt output på 500 A ved 60 % intermittens.

Fabricator, der er placeret i et vejrbestandigt kabinet med IP23S-klassificering, er designet med et kølesystem bestående af luftkanaler, som isolerer de elektroniske komponenter mod støv, olie, metalspåner og andre luftbårne forurenende stoffer. De kraftige sidepaneler i metal beskytter mod slag, og designet giver nem adgang til servicering og vedligeholdelse. De store fødder giver frihøjde og ekstra beskyttelse af kabinettet, mens de to ergonomiske håndtag er godkendt til kranløft. Takket være den robuste konstruktion, tilbyder ESAB en 3-års garanti på strømkilden og trådboksen.

Inverterbaserede fordele

Fabricator-enhederne er udstyret med inverterbaseret teknologi. De har en virkningsgrad på 87 % – en forbedring på 30 % i forhold til trinregulerede strømkilder – hvilket betyder, at de sænker det primære strømforbrug og er mere miljøvenlige. En energisparefunktion reducerer strømforbruget med 35 W, når svejseren ikke er aktiv. Disse enheder har også en effektfaktor på 0,93, hvilket nedsætter kravene til primær strømstyrke; det giver mulighed for at anvende flere maskiner på samme sikringsgruppe eller reducere bekymringerne for irriterende afbrydelser på grund af sikringer der slår fra. Alle maskiner kan fungerer i et bredt indgangsspændingsomfang mellem 342-456 V, 3-faset, 50/60 Hz.

Inverterteknologi giver også en hurtigere respons på skiftende lysbueforhold. Sammen med styringen via mikroprocessor, sætter inverterteknologien ESAB i stand til at indbygge yderligere funktioner for at forbedre svejsepræstationen og samtidig forenkle betjeningen.

Med de meget tydelige LED-displays og betjeningspanel med letforståelig terminologi og symboler, kan operatørerne begynde at svejse ved at vælge en af tre muligheder: massiv tråd, rørtråd eller MMA. Hvis der vælges en trådsvejsningsproces, vælger operatørerne derefter den korrekte tråddiameter og gastype, og Fabricator er herefter klar til optimeret ydelse. Brugerne kan også justere trådfremføringshastighed og spænding uafhængigt på trådboksen. Fabricator 400-A modellerne er optimeret til brug med 0,8 til 1,2 mm tråde, og 500-A modellen er optimeret til brug med tråde fra 0,8 til 1,6 mm diameter.

Ekstra betjeningsfunktioner giver operatørerne mulighed for at justere induktansen, hvilket kan reducere sprøjt, forbedre sammensmeltningen og skabe en fladere svejsesømsprofil ved MIG/MAG-svejsning i kortbue tilstand. Brugerne kan også indstille spænding og strømstyrke til kraterfyldning ved slutningen af svejsningen for at forebygge kraterrevner. Kraterfyldningsfunktionen aktiveres ved at sætte svejsemaskinen i tilstanden 4T eller - 4T repeat. Til MMA-svejsning giver den justerbar Arc Force ekstra strømstyrke i lavspændingssituationer for at forhindre fastbrænding af elektroden til arbejdsemnet og kan give øget gennemtrængning.

Dedikerede trådbokse

ESAB tilbyder to dedikerede trådbokse, Fabricator Feed 304 og Fabricator Feed 304w vandkølet trådboks. Lynkoblingerne på bagsiden af Fabricator-strømkilden gør det nemt at tilslutte trådboksen med hurtige og kraftige tilslutninger. De vandkølede udgaver er udstyret med vandkøler, der er integreret i strømkilden og en lynkobling til brænderen. Vognen er forsynet med en lav platform, som gør det let at laste en enkelt gasflaske.

Fabricator Feed 304 tilbyder spændings- og strømstyrkekontrol (trådfremføringshastighed) på trådboksen. Den er udstyret med en 4-hjulet fremføringsmekanisme, der er beskyttet af et stålkabinet og et plastikdæksel for at afskærme trådspolen (spoler op til 300 mm).

ESAB Fabricator _Web

 

ESAB Fabricator er inverterbaserede svejsesystemer, der øger produktiviteten og kvaliteten hos fremstillings- og byggefirmaer, som har brug for pålidelige og effektive svejsesystemer, der kan magte hårde industrimiljøer.

 

x

x

Loading..