Forrige
Næste

Lasersvejsning (LBW)

Forrige Næste

Hybrid lasersvejsning giver producenter mulighed for at opnå forbedringer i en større størrelsesorden hvad angår produktivitet og kvalitet, sammenlignet med konventionelle svejseprocesser.  HLAW kan svejse tynde materialer ved svejsehastigheder 3-5 gange højere end MIG/MAG - GMAW og op til ti gange højere end TIG - GTAW med varmetilførsel reduceret med op til 80-90 %. Det betyder at tynde metalpladeprodukter ikke kun kan fremstilles meget hurtigt, men også med stærkt reduceret forvrængning, hvilket reducerer eller eliminerer efterfølgende produktionsomkostninger.

Hybrio™ - Det adaptive proceskontrolsystem

ESABs patenterede adaptive, lukket-kredsløb kontrolsystem overvåger svejsesamlinger i realtid, og modificere processen for at tage højde for mellemrum og fejltilpasning i samlingen. Det er også i stand til at måle dybden af laserindtrængning og aktivt styre denne til inden for de ønskede tolerancer.  Denne avancerede næste-generation intelligente styring udvider området for svejseegenskaber med en faktor på fem i forhold til hybrid lasersvejsning med konventionelle kontrollere.  Ved at måle på dets omgivelser, placeringen af samlingen og tilpasse sig, kan det tilpasse processen i realtid for at opretholde en høj svejsekvalitet over en bred vifte af tilpasningsbetingelser. Dette gennembrud i svejsekontrol muliggør anvendelsen af hybride svejsere på store strukturer og komplekse samlinger uden overdreven afhængighed af meget dyr forbehandling, bearbejdning og montering.

Alle faststoflasere

Alle faststoflasere

ESAB bruger moderne faststoflaserresonatorer udelukkende i deres hybride svejsning. Disse nye lasere har en høj energieffektivitet, forbruger ingen lasergasser og tilbyder meget lang levetid. Bølgelængden af lys produceret af disse lasere, i modsætning til ældre CO2 lasere, kræver ingen spejle, teleskoper og anden optik til at levere strålen til arbejdshovedet. De bruger fleksible fiberoptiske kabler, der kan levere en højenergistråle op til 200 meter uden markant tab i energi eller strålekvalitet.

Dette tillader ESAB at udvikle en vifte af fleksibelt udstyr, der kan passe godt i konventionelle produktionsmiljøer uden at man skal håndtere følsom optik, med deres tilhørende mekanisering og vedligeholdelsesomkostninger.  Derudover kan disse lasere rette deres energi igennem op til seks individuelle fibre, hvilket muliggør at en enkelt laser kan drive en række uafhængige arbejdsceller.

Hybrio™ touch-skærmen

Hybrio™ touch-skærmen

PC-baseret HMI ESABs hybride svejsesystemer indarbejde alle en state-of-the-art 'Menneske-Maskine Interface'. Dette pc-baserede styresystem er meget nemt at betjene og forenkler opgaven med at udvikle og administrere hybride lasersvejsninger i produktionsmiljøer. Dette system kører i tre forskellige tilstande: Operatør, Tekniker og Udvikler, afhængigt af den person, der logger ind i systemet.  Hvert præsenteres med et forskelligt niveau af detaljer og kontrol af den hybride proces.

HMI giver et velkendt Windows-baseret interface til at få adgang til og opsætning af det adaptive styresystem i realtid. Det giver også 'ekspert-system' guider, der bistår teknikere med udviklingen af nye hybride svejseopgaver. Endelig inkluderer HMI et kvalitetssikringsmodul, der kan indsamle og rapportere faktiske parametre, essentielle variabler og resultater af svejsekvalitet til brug for vores kunders SPC-analyse og rapportering af kvalitetskrav. Dette modul er i stand til automatisk at generere svejserapporter og optegnelser til AWS, ISO og til kundens egne specifikationer.

Stort udvalg af standardsystemer

Stort udvalg af standardsystemerESAB tilbyder nu en række standard, modulære produktionssystemer der inkorporerer Hybrio™ hybrid svejseproces fra bjælkesvejsere til sømsvejsere for rør- og rørsvejsere. Disse nøglefærdige systemer er konfigureret til at give kunderne en færdig løsning til at indarbejde i deres eksisterende produktion. ESAB tilbyder også Hybrio™ procespakke for integratorer. Dette giver systemintegratorer og værktøjsmaskiner OEM'er med en komplet operationel hybrid svejseløsning, som de kan indarbejde i deres egne brugerdefinerede eller specialiserede produkttilbud.  Derudover tilbyder ESAB en komplet Hybrio™ hybrid lasersvejsning procespakke til vores top platin-niveau af robot systemintegratorer til brug i fleksible automatiseringssystemer, hvor vores kunder forventer ultra-høj produktivitet og kvalitet fra en svejseløsning.

x

x

Loading..