Biografi af grundlæggeren

Grunden til ESAB blev lagt først i det sidste århundrede af en opfindsom ingeniør, som søgte en praktisk løsning på et almindeligt problem.

I 1904 fremstillede Oscar Kjellberg en kraftigt flusbelagt elektrode, der forbedrede svejsemetallets kvalitet betydeligt. Når det smeltede, fordampede flusbelægningen og dannede en gas, der beskyttede det smeltede svejsemetal fra luften, og forhindrede dermed de skørnende reaktioner, når svejsemetallet kølede.

Man havde tidligere forsøgt let belagte elektroder af forskellige arter, og nogle af dem gav mulighed for hurtigere svejsning, men ingen af dem forbedrede svejsemetallets egenskaber. Kjellberg var den første, der indså den kraftige flusbelægnings muligheder for at forhindre den atmosfæriske kontaminering, og han er i dag anerkendt som opfinderen af den belagte elektrode. Den dag i dag er der stadig titusindvis af svejsere, der ser hans initialer i form af et OK på de forbrugsmaterialer, de benytter.

Siden Kjellberg grundlagde Elektriska Svetsnings-Aktiebolaget (ESAB) i Sverige i 1904, har selskabet været førende inden for svejseindustrien, hvad angår teknik og innovation, og de har aldrig fraveget ESAB's oprindelige mission om at give kunderne den højeste kvalitet af produkter og tjenester.

ESAB af i dag er resultatet af en forening af industriledere i 1989: Alloy Rods Corporation, L-TEC Welding å Cutting Systems, All-State Welding Products, ESAB Automation og ESAB Welding Products. Disse selskaber repræsenterer mere end 300 års erfaring inden for fremstilling af forbrugsmaterialer og udstyr og har introduceret mange innovative produkter og processer, herunder rustfri stavelektroder og lavhydrogenelektroder, samt pulverbuesvejsning, TIG-svejsning ("Heliarc") og MIG-svejsning.

ESAB Group, Inc. er et 100 % ejet datterselskab under Colfax Corporation.

Oscar Kjellberg Founder of ESAB
x

x

Loading..