ESAB lancerer ny serie af kobberfrie, sømløse, rørtråde for offshore svejsning

6 maj 2016

ESAB Welding & Cutting Products introducerer PrimeWeld, en ny serie af kobberfrie, sømløse- rørtråde, specielt udviklet for behovene ved offshore konstruktion. PrimeWeld produceres i en unik sømløs produktionsproces, med meget lave niveauer af diffusionerbar hydrogen, der minimerer risikoen for hydrogenrevner ved svejsning af store godstykkelse, specielt kritisk ved offshore applikationer.Det sømløse tråddesign forebygger desuden fugtoptagelse, forbedrer holdbarheden og minimerer kravene til opbevaring og håndtering.

Hydrogenrevner i svejsninger på offshorekomponenter er en alvorlig fejl. PrimeWelds innovative design holder hydrogeninholdet under 3 ml/100 g over et bredt anvendelsesområde. Hydrogeninholdet forbliver lavt, selv efter åbning af tråden. PrimeWeld leverer lavt hydrogeninhold i spolens levetid. Da Prime Weld ikke er difunderende, er der ikke behov for speciel lagring eller ompakning, og brugere kan roligt svejse store godstykkelser over flere dage.

PrimeWeld udviser også en enestående tolerance for dannelse af "ormespor" og porøsitet, der kan forårsages af fugtoptagelse. Dette er specielt vigtigt ved svejsning over primede stålkomponenter der normalt benyttes i offshore applikationer.

Med PrimeWeld kombinerer ESAB en førende pulverformel og avanceret produktion-teknologi der eliminerer behovet for kobbercoating af tråden. Derfor er lysbuestabilitet, trådfødning, rusttolerance og erosion på kontaktmundstykke de bedste i klassen for denne kvalitetstråd. Kun PrimeWeld tilbyder høj tolerance mod rustdannelse selv i aggressive miljøer. Designet eliminerer trådfødningsproblemer forårsaget af kobberafskalning.

Herudover byder denne multipositionstråd på forbedret diametertolerance og en mere stabil trådkonstruktion, sammenlignet med falset tråd, og sikrer fremragende trådfremføring med en høj grad af stabilitet, selv under svære svejsebetingelser.

PrimeWeld er ekstremt "svejservenlig", og leverer en blød, sprøjtfri lysbue. ESAB's nyeste tråd gør det nemt at opnå flade svejsninger med en god intrængning og blød overgang i pladekanter. Tråden leverer en hurtigt størknende slagge, der understøtter smeltebadet ved stillingsvejsning, og muliggør høje nedsmeltningydelser der ikke kan opnås med elektroder eller massive tråde. I stigende svejsning leverer PrimeWeld nedsmeltningtal på op til 4 kg/t (100% driftscyklus), der gør den til det mest produktive materiale for manuel svejsning i denne position.

PrimeWeld 81-Ni1 og 81-K2 er optimeret for brug med CO2 beskyttelsesgas. PrimeWeld 81-Ni1M benyttes med blandet Ar/CO2 beskyttelsesgas.

ESAB Welding & Cutting Products er verdensførende i svejse- og skæreteknikindustrien. Kunder over hele verden kan med fordel anvende hævdvundne processer til svejsning og skæring, revolutionerende teknologier indenfor mekaniseret skæring og automatisering, ESAB's svejsematerialer, udstyr og tilbehør.

 

x
x

x

Loading..