Dette site benytter cookies og anden tracking-teknologi for at levere services, forbedre ydelse og funktionalitet af vores services, analysere brugen af vores produkter og services, og assistere i vores annoncerings- og markedsføringsaktiviteter.

Cookiepolitik   Erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger

ESAB forenkler valget af tilsatsmaterialer til brug med det nye bærbare Rebel multiproces-svejseværk

12 juni 2017

ESAB gør det nemmere for kunderne at identificere og købe tilsatsmaterialer, som er kompatible med det nyeste Rebel "svejs alt, overalt" multiproces-svejseværk. Efterspørgslen efter den nye Rebel har overgået alle forventninger og kunderne melder om, at maskinens sMIG (smartMIG) svejsefunktioner giver en yderst stabil lysbue og den innovative brugerflade med farveskærm gør opsætningen utroligt nem. For at hjælpe kunder med at maksimere deres produktion uden at gå på kompromis med kvaliteten har ESAB udgivet en liste med alle deres kompatible tilsatsmaterialer.

Der er ikke færre end fire MIG-tråde (herunder to til rustfast stål), to pulverfyldte rørtråde og tre MMA-svejseelektroder (en til rustfast stål) på denne liste. Herudover kan kunderne bruge deres egne tilsatsmaterialer, hvis man TIG-svejser med Rebel. En ny webside er blevet oprettet i Rebel-sektionen på ESAB-websiden, så kunderne hurtigt kan få overblik over hvilke tilsatsmaterialer der anbefales til brug sammen med Rebel. For hver type tilsatsmateriale er der et link som giver adgang til mere detaljeret produktinformation. En anden praktisk, brugervenlig feature på den nye webside er, at kunderne kan klikke på en "her-køber-du" knap for at finde den nærmeste forhandler.

Rebels sMIG-funktion arbejder med en yderst jævn lysbue, så ESAB anbefaler en trådtype med meget jævn fremføring: OK AristoRod 12.50 tråd uden kobbercoatning og med avancerede overfladekarakteristika. Udover at drage nytte af en yderst jævn fremføring giver denne tråd også en længere levetid for sliddele, reducerer sprøjt, sikrere overlegen tænding af lysbuen og har lav røgemission.

ESAB's OK Autrod 12.51 er en kobberbelagt, massiv tråd, der giver et mere letflydende smeltebad og en jævnere sømprofil. Trådens avancerede finish reducerer kobberafskalning sammenlignet med tråde af ringere kvalitet.

Til bearbejdning af austenitiske, rustfri ståltyper anbefaler ESAB brug af Rebel induktansfunktion sammen med OK Autrod 308LSi for yderligere at sikre udflydning, reducere svejsesprøjt og forbedre indtrængningen. Lavt kulstofindhold reducerer risikoen for intergranulær korrosion og det høje siliciumindhold forbedrer svejseegenskaberne. Til anvendelser hvor der kræves ekstra god korrosionsmodstand, kan Rebel bruges sammen med højtlegerede ESAB-tilsatsmaterialer som OK Autrod 316Lsi

Ved bearbejdning af galvaniserede og tynde stålplader (0,8 – 5,0 mm) er ESABs Coreshield 15 pulverfyldte rørtråd egnet til enkeltstrengssvejsning i alle stillinger. Udover at arbejde med en jævn lysbue leverer Coreshield 15 også fuld slaggedækning, nem fjernelse af slagger og ringe svejsesprøjt. Let rust og glødeskal kan tolereres og denne tråd kræver ingen beskyttelsesgas – det er en yderligere fordel, hvor bærbarhed er et must.

Til ulegerede og lavtlegerede konstruktionstål giver ESABs Rebel fremragende resultater når man anvender spraybue med OK Tubrod 15.14 (E71T-1) pulverfyldt rørtråd og enten Argon/CO2 eller 100 % CO2. OK Tubrod 15.14 kan bruges i alle stillinger og er universelt godkendt til kvalitetstrin 3 af alle større autoriteter.

Når det drejer sig om MMA (elektrodesvejsning), har Rebel helt ekstraordinære svejseegenskaber taget i betragtning, at den er bærbær og kun kræver strømforsyning med èn fase. For bedst at udnytte denne egenskab anbefaler ESAB OK 48.00. Denne næste-generations E7018-H4R er blevet udviklet for at reducere fugtoptaget under extreme forhold den modvirker dannelse af hydrogenrevner og porøse svejsninger selv under miljømæssigt krævende forhold.

ESAB mener, at OK 46.00 er den bedste all-round rutile elektrode på markedet og at dette tilsatsmateriale arbejder fint sammen med Rebel. OK 46.00 er en E6013-elektrode, som er relativt ufølsom for rust eller andre overfladeurenheder, den producerer jævne svejsesømme i alle stillinger, herunder ovenned og med DC+ på Rebel. Den er nem at tænde, gentænde og at fjerne slagger fra, elektroden er rigtig god til korte svejsninger, bund- og dæksømme.

Hvor der er behov for svejsning i 19% Cr - 10% Ni ståltyper eller stabiliserede, rustfaste stål af tilsvarende sammensætning, byder ESAB's OK 61.30 (E308L-17) på ekstra lavt kulstofindhold (0.03%) for at reducere risikoen for intergranulær korrosion. Denne elektrode kan bruges både med AC eller DC+ svejsestrøm og slaggen er næsten helt selvløsnende.

For at få mere information om Rebel-kompatible tilsatsmaterialer fra ESAB-gruppen kan du kontakte ESAB e-mail ordre@esab.dk

 

Rebel with wire
x
x

x

Loading..